Kristian Hegaard håber: "Jeg kan blive første kørestolsbruger i Folketinget"

Alt tyder på, at Radikale Venstre får et kanonvalg. I Nordsjælland venter Kristian Hegaard spændt på, om han bliver valgt ind.

De foreløbige stemmetal ser aldeles fornuftige ud for Radikale Venstre, der i prognoserne lige nu står til 15 mandater.

I Nordsjælland sidder folketingskandidaten Kristan Hegaard og venter spændt, for debutanten kan meget vel ende med at blive valgt ind, hvis Radikale får to mandater i Nordsjællands Storkreds.

- Foreløbig er det bare exit poll, men det er rigtig dejligt, at vi går frem, og det viser, at danskerne interesserer sig for klima, uddannelse og for at vi skal af med symbolpolitikken, der har hersket de sidste fire år´, siger Kristian Hegaard til TV 2 Lorry.

Kamp om andet mandat

Men han vil dog ikke sælge skindet, før bjørnen er skudt:

- Lad os nu lige se de endelige stemmetal, før vi kan konkludere på noget. Vi har det rigtig godt til vores fest, men det er jo skønt at se resultaterne indtil videre, for det ser ud til, at vi går dobbelt op samtlige steder.

Får Radikale to mandater i Nordsjælland, så er Matin Lidegaard sikker på det første. Dermed vil der være hård kamp om det næste.

- Vi er fem andre gode kandidater, der så må vente på at se de personlige stemmer, der bliver talt op torsdag.

- Naturligvis håber jeg, at jeg kommer ind. Jeg ville være den første kørestolsbruger i Folketinget, og Folketingets talerstol er først blevet gjort tilgængelig for et halvt år siden, så hvis jeg kom ind, vil jeg være den første, der betræder talerstolen i kørestol. Det vil da være megasejt, siger Kristian Hegaard, inden han begiver sig tilbage til valgfesten.

Radikale kandidater i Nordsjællands Storkreds: