Krisemøde afholdt langt fra blok 5

Da Østre Landsret i denne uge tog fat på retssagen om den udskældte blok 5 i Fredensborg, kørte dommerne som det første til Fredensborg for at se konsekvenserne af byggeriet i virkeligheden.

Helt samme tilgang havde bygherrens projektledere og arkitekter ikke i 2006, da massive naboprotester i en kort periode fik Fredensborg Kommune til at true med et byggestop. Det kom frem på gårsdagens retsmøde i Østre Landsret, hvor kommunens sagsbehandler på sagen kunne fortælle, at krisemødet om blok 5 i begyndelsen at oktober skete på rådhuset, uden at mødedeltagerne var ude for at se, hvordan det nyligt støbte fundament til blok 5 lå i forhold til de nærmeste naboer, skriver Frederiksborg Amts Avis.
Konklusionen på mødet blev, at der ikke var noget at komme efter for naboerne, selvom blok 5 var forskudt otte meter tættere på naboerne end skitseret i lokalplanen. Et halvt år senere konkluderede en uvildig advokatundersøgelse, at den konklusion var forkert.
Nu kæmper naboerne for at få den to etagers blok med fire liebhaverlejligheder revet ned.
- Det værste er bevidstheden om, at vi aldrig vil kunne være ugenerte i vores have, stue eller soveværelse. Den dag, der bor nogle deroppe vil vi altid skulle gå fuld påklædt fra badeværelset ind i vores soveværelse, lød det fra Gerda Mejlby, en af de naboer, der er hårdest ramt af generne fra blok 5, hvor der indtil nu ikke er solgt en eneste lejlighed..
Sagen fortsætter i dag, hvor bygherrens arkitekter skal forklare de arkitektoniske overvejelser bag at rykke blok 5 ud på en skråning, otte meter tættere på naboerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik