Krise på Vestegnen: Brøndby kæmper med løn til spillere

Fodboldklubben har store problemer med millionunderskud. Spillere og ansatte risikerer nul løn til nytår.

Den økonomiske situation for Brøndby IF er nu så alvorlig, at klubben i løbet af denne uge pinedød skal finde alternative måder til at få tilført frisk likviditet.

Sker det ikke, er det ikke sikkert, at klubben kan betale løn til fodboldspillere og andre ansatte i slutningen af december, skriver Jyllands-Posten.

Klubben har varslet en aktieemission i det nye år, men indtil den er gennemført, må klubben finde alternative måder at finde pengene til lønninger.

- Vi skal have garanteret likviditeten frem til emissionen, og indtil vi har det, kan jeg ikke garantere noget som helst, siger administrerende direktør Tommy Håkansson til Jyllands-Posten.

Den sportslige nedtur har gjort indtægter mindre

Brøndby IF kæmper med flere problemer. Selskabet forventer, hovedsageligt på grund af voldsomme nedskæringer i værdien af Brøndby Stadion, et underskud på mellem 245-250 millioner kroner.

På selve driften forventer Brøndby IF et underskud i 2012 på 15-20 millioner kroner. Ikke mindst fordi den store sportslige nedtur har gjort tilskuer- og tv-indtægterne mindre.

- Det betyder helt klart, at det er en nødvendighed, at vi ser realiteterne i øjnene. Jeg har blandt andet reageret ved at understrege, at vi tager ansvar for, at vi er placeret, hvor vi er, og tilretter vores omkostninger i forhold til det, siger Tommy Håkansson.

Dømt til at spille kampe uden tilskuere

Fodboldklubben på Vestegnen fik en ekstra økonomisk hovedpine tirsdag. Her blev Brøndby dømt til at spille minimum to kampe på hjemmebane uden tilskuere efter urolighederne i pokalkampen mod FC København.

Ifølge direktøren koster DBU's dom et millionbeløb. Men lige nu handler det om at skaffe løn til de ansatte.

- Vi arbejder med alle metoder. Banken, investorkredse og internt i hele vores selskab og vores klub. Emissionen med Brøndby Supporters Trust er desuden sat i gang for at sikre den kortsigtede likviditet, siger Tommy Håkansson til avisen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere