Kriminelle unge på kollegieværelser

Svært socialt belastede unge bliver i stigende grad anvist til kollegieværelser og ungdomsboliger. Og det giver ofte store problemer for de studerende der er i gang med en uddannelse, lyder det fra flere studenterorganisationer.

De seneste par måneder har spansk-studerende Johannes González og andre studerende på Rugmarken Kollegiet i København måtte finde sig i lidt af hvert fra deres nye nabo. Vilde fester, høj musik og en konstant gøende kamphund er blandt de gener, som allerede har fået en af de studerende til at flytte.

"Det er umuligt at koncentrere sig om at læse til eksamen, siger Johannes González til DR-Nyheder.

Ifølge Centralindstillingsudvalget, CIU, der formidler boliger til uddannelsessøgende i hovedstadsområdet, har kommunerne de seneste 5 år i stigende grad gjort brug af deres anvisningsret til almene ungdomsboliger.

"Der er kommet flere svært belastede unge ind i ungdomsboligerne og kollegierne, siger udlejningskonsulent i CIU", Lasse Harder.

Hos de Studerendes Fællesråd, mener man slet ikke at socialt belastede unge hører hjemme på et kollegium.

"Det er en rigtig dårlig idé at sende hårdkogte kriminelle ud i kollegiemiljøet - både for den enkelte anviste og de øvrige beboere", siger Formand for De Studerendes Fællesråd, Mikkel Zeuthen.

Johannes González og de andre beboere på Rugmarken kollegiet har klaget til boligforeningen og politiet men hidtil uden resultat.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik