Kriminaliteten i Tingbjerg faldet markant

Nye tal fra Københavns Politi viser, at kriminaliteten i Tingbjerg ved København er faldet med mere end 25 procent på fem ud af seks kriminalitetstyper.

Tingbjerg har ofte været betegnet som et af landets mest problematiske ghettoområder, men ifølge nye opgørelser er der tilsyneladende fremgang at spore i København-bydelen. Fra 2009 til 2012 er antallet af anmeldelser på indbrud faldet med 51 procent, og antallet af anmeldelser for vold og trusler er faldet med 30 procent ifølge Københavns Politi.

Fremgangen vækker begejstring hos overborgmester i Københavns Kommune, Frank Jensen:

- Hold da op, hvor er det et flot resultat, og det er helt sikkert de lokale kræfter ude i Tingbjerg, der skal anerkendes og roses, for det er i høj grad resultatet af deres store indsats, vi kan se i tallene fra politiet i dag, siger han.

Antallet af anmeldelser af hærværk er desuden faldet 31 procent, der er sket færre anmeldelser på narkotika og antallet af anmeldelser for chikane er faldet 83 procent.

På tyverier er antallet af anmeldelser dog steget 27 procent. Det skyldes ifølge Tommy Laursen, der er vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, en markant stigning i antallet af nummerpladetyverier.

I 2010 satte Københavns Kommune gang i initiativet "Tingbjerg Partnerskab", som har knyttet blandt andre pædagoger, lærere, boligselskaber, Socialforvaltningen i kommunen, forretningsdrivende og politi tættere sammen i området for at komme kriminaliteten til livs. Ifølge afdelingsleder på Tingbjerg Heldagsskole har det gjort hele forskellen:

- Vi har alle sammen hinandens telefonnumre, og det at vi arbejder så tæt sammen på alle niveauer har helt afgjort haft en indvirkning på arbejdet med de unge og kriminaliteten, siger Gitte Larsen.

Kommunen har årligt afsat to millioner kroner til Tingbjerg Partnerskab, der har sat gang i forskellige aktiviteter i området - eksempelvis indbrudskampagner og temaindsats om kriminalitet på Tingbjerg Heldagsskole. De sidste to niende klasses årgange er gået ud af skolen uden at have været i kontakt med politiet, og samarbejdet glæder SSP-medarbejder på skolen, Mette Aaby:

- Det er rigtig dejligt. Vi har ikke længere så mange børn og unge, der er kendt i det kriminelle miljø, og samtidig har vi ikke så mange, der hænger på gaden. Mange af dem er tilmeldt klubber og fritidsaktiviteter, fortæller hun.

Siden de lokale kræfter i Tingbjerg er blevet knyttet tættere sammen, er Tingbjerg blevet pillet af den nationale ghettoliste, og Tingbjerg Partnerskab er blevet udpeget til Best Practice-projekt af Det Kriminalpræventive Råd. Københavns Kommune arbejder nu på at udbrede partnerskabsmodellen til andre særligt udsatte boligområder i København, fortæller overborgmester Frank Jensen:

- Det er selvfølgelig ikke sådan at alle udfordringer er løst, men Tingbjerg arbejder helt klart i den rigtige retning og knækker udviklingen af kriminalitet. Det skal vi bruge i andre udsatte boligområder i København fremover. Vi går i gang i Amager Øst i nær fremtid, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik