Kriminaliteten falder - men ønsket om mere politi vokser

Ifølge en ny måling fra Trygfonden er der en voksende følelse af utryghed i befolkningen. Danskerne ønsker flere lokale politistationer, mere patruljering i gaderne, men frem for alt ønsker de at politiet prioriterer indbrud i private hjem højere.

- Der er en oplevelse af, at politiet ikke tager sig af indbrud. Det er svært at sige, hvor meget af folks opfattelse, der baserer sig på konkrete erfaringer. Folk kan i hvert fald se, at politiet bruger mange ressourcer på sikkerhed. Nogle laver så den følgeslutning, at politiet ikke prioriterer indbrud, siger Anders Hede, forskningschef i Trygfonden til Kristelig Dagblad.

Den nye måling fra Trygfonden viser dog, at danskerne generelt har stort tillid og opbakning til politiet, men at de ønsker flere lokale politistationer, mere patruljering i gaderne, men frem for alt ønsker de at politiet prioriterer indbrud i private hjem højere.

Derudover mener både borgerne, politikerne og Politiforbundet at der er behov for flere betjente.

Gerne en stigning på 1500 mand fra 10.500 til 12.000, så politiet kan bidrage mere til trygheden - og tryghedsfølelsen - i Danmark, skriver Kristelig Dagblad.

Ifølge flere forskere er der et paradoks i, at efterspørgslen på politi er større end nogensinde, selvom Danmarks Statistiks kriminalstatistikker taler et ret entydigt sprog om, at den enkelte danskers risiko for at blive udsat for en straffelovsovertrædelse har været faldende gennem 20 år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

Neon Hovedbanegården

Alarm afblæst: Hovedbanegården blev evakueret

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere