Kriminalforsorgen bestilte anholdelse af Thorsen

Advokat mener, at Kurt Thorsen er blevet udsat for en uretmæssig anholdelse i Tivoli i København.

Foto: TV 2 Lorry

Mens flere gæster i restaurant Grøften i Tivoli sad bøjet over deres frokost, blev den dømte entreprenør Kurt Thorsen torsdag eftermiddag ført væk fra spisestedet af politiet.

Anholdelsen skyldes en begæring fra Kriminalforsorgen, som mener, at han er udeblevet fra afsoning af en straf på fængsel i tre år seks måneder.

Efter anholdelsen var Københavns Politi torsdag eftermiddag dog noget rundt på gulvet.

En betjent ringede til Thorsens advokat og beklagede, at der var sket en fejl. Beskeden lød, at nu ville Thorsen blive løsladt.

Men fem minutter senere ringede en anden betjent til advokaten og kom med den modsatte besked: Der ville alligevel ikke ske en løsladelse.

- Det er bindegalt. Jeg har aldrig været ude for noget lignende, siger advokat Lars Henriksen om forløbet.

Efter at Københavns Politi sidst på dagen torsdag fandt sine egne ben i sagen, henviste en talsmand for Politiet til Kriminalforsorgen. Det er nemlig denne myndighed, der ifølge Politiet har begæret Thorsen anholdt.

Men kontorchef Tina Ising i Kriminalforsorgen vil ikke kommentere sagen.

- Jeg har tavshedspligt, forklarer hun. Men generelt er systemet meget enkelt: Udebliver en dømt fra det tidspunkt, hvor afsoningen skal begynde, får politiet en begæring om at anholde vedkommende.

I Kurt Thorsens tilfælde har Kriminalforsorgen imidlertid begået en fejl, mener advokat Henriksen.

Højesteret har nemlig bestemt, at afsoningen skal udsættes, indtil det bliver afgjort, om straffesagen skal videre fra landsretten til Højesteret.

Denne afgørelse fra Procesbevillingsnævnet kom i fredags, altså 5. april. Thorsen får ikke adgang til Højesteret. Landsrettens dom står altså ved magt.

Problemet er ifølge advokat Henriksen, at Kriminalforsorgen påstår, at Thorsen skulle være mødt til afsoning 2. april. Dette ville i givet fald være i strid med Højesterets tidligere afgørelse, mener advokaten, som nu vil forsøge at få sin klient løsladt.

Et øjenvidne har til bt.dk fortalt, at gæster på Grøften klappede, da Thorsen blev ført bort på forlystelseshavens åbningsdag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik