Krig om elforsyning fortsætter

Balladen om et eventuelt salg af den kommunale elforsyning i Roskilde Kommune fortsætter, skriver DAGBLADET Roskilde.

SF har sammen med Enhedslisten indbragt hele sagen for Folketingets Ombudsmand. Det sker efter, at de to partier ikke har fået medhold i sagen hos Statsforvaltningen, som har det statslige tilsyn med kommunerne. SF og Enhedslisten forsøger at få medhold i, at loven om offentlighed i forvaltningen er blevet tilsidesat. Samtidig skærper SF's gruppeformand, Henrik Stougaard, nu tonen og taler om direkte mistillid til Roskilde Kommunes borgmester, Poul Lindor Nielsen (S), i sagen. Henrik Stougaard beskylder samtidig borgmesteren for at skubbe sine embedsfolk foran sig i sagen.
- Embedsfolkene gør bare det, som borgmesteren og den politiske ledelse sætter dem til. Så jeg må sige til borgmesteren, at han skal lade være med at skubbe embedsfolkene foran sig. Det er tilliden til borgmesteren, der er et problem fra vores side, det er ikke de stakkels mennesker, han skubber foran sig, siger Henrik Stougaard.
Salget af de kommunale elaktiviteter omfatter Roskilde Elnet, Roskilde Energi A/S, og Roskilde Gadelys A/S. DAGBLADET har tidligere afsløret, at et salg forventes at indbringe Roskilde Kommune omkring 250 millioner kroner, og at det sjællandske energiselskab SEAS-NVE står tilbage som den eneste mulige køber.
Poul Lindor Nielsen har undervejs i forløbet hele tiden afvist, at der på nogen måder er foregået noget kritisabelt. Et synspunkt, som Statsforvaltningen har bakket borgmesteren op i.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere