Krig får Vestforbrænding til at fremrykke investering på 6,1 milliarder kroner

En investering på 6,1 milliarder kroner skal gøre det muligt for at konvertere, hvad der svarer til 39.000 husstandes årsforbrug fra gasfyr til grøn og klimavenlig fjernvarme frem mod 2030.

Det er en historisk dag for Vestforbrænding.

Onsdag formiddag har selskabets bestyrelse nemlig besluttet at investere 6,1 milliarder kroner i klimavenlig fjernvarme frem mod 2030.

Det bekræfter Vestforbrændings bestyrelsesformand Ole Bondo Christensen, der ligeledes er socialdemokratisk borgmester i Furesø Kommune, til TV 2 Lorry.

- Det er en historisk beslutning, fordi det er så stor en investering i den grønne omstilling, hvor vi kan sikre bæredygtig og CO2-neutral varme til det, der svarer til 39.000 hustandes årlige forbrug, siger han til TV 2 Lorry.

Naturgaspriserne har i de seneste måneder været på himmelflugt, og det er blevet yderligere forstærket af den russiske invasion af Ukraine.

Og netop det har haft afgørende betydning for den beslutning, som bestyrelsen nu har truffet.

Vestforbrænding har således haft udvidelsen i støbeskeen over en periode, men den seneste tids udvikling med voldsomt stigende energipriser på olie og gas samt ønsket om mere klimavenlig opvarmning har - ifølge Vestforbrænding selv - ført til, at man nu må opskalere sin forsyning af grøn fjernvarme tidligere end planlagt.

- Vi har arbejdet med det længe. Men det var sidste år, at vi for alvor begyndte at sætte turbo på det. Det var i lyset af regeringens og de enkelte kommuners ambitioner på klimaområdet.

- Den sidste verdensudvikling har gjort det endnu mere aktuelt, at vi er kommet i gang. På grund af de stigende priser har vi kunnet mærke et stigende interesse - også fra borgerne i kommunerne. Så vi sætter ekstra turbo på, for at vi kan udvide så hurtigt som muligt,  siger Ole Bondo Christensen.

Kommuner spiller central rolle

I dag leverer Vestforbrænding fjernvarme, som svarer til godt 70.000 husstande.

Det er borgere og virksomheder i Ballerup, Herlev, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk, Furesø, Egedal og Frederikssund kommuner, der bliver tilbudt tilslutning til fjernvarmenettet.

Det er de enkelte kommuner, som beslutter, hvornår og hvor de ønsker at gøre brug af Vestforbrændings fjernvarme.

Ifølge Vestforbrænding foreligger der allerede nu kommunalt godkendte planer for udvidelse af fjernvarmen i enkelte kommuner.

Når de enkelte kommuner har truffet beslutning om konvertering, skal opgaver som eksempelvis lægning af rør, etablering af pumper og tilslutning til husstande sendes i udbud, hvor eksterne leverandører kan byde sig ind.

- Som Vestforbrænding står vi for enterprisen, mens kommunernes opgave er at detailplanlægges, hvor og hvornår der skal graves, samt at informere borgerne. 

- Det er vi i fuld gang med at lave samarbejdsaftaler omkring, siger Ole Bondo Christensen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik