Krematorie anklaget for at sælge ting fra døde

Bakker fra døde danskere bliver i al hemmelighed genbrugt på et af Danmarks største krematorie. Her her man indgået en aftale med en lokal blomsterhandler. Ifølge en tidligere ansat på det offentlige Glostrup Krematorium sker handelen for sorte penge.

Bakker som skal følge døde danskere i graven, bliver uden at informere de pårørende, sendt tilbage til den lokale blomsterhandler af Glostrup Krematorium. Og blomsterhandleren kan derefter frit sælge bakkerne igen, der bliver brugt til kranse og blomster for døde danskere. Det kan B.T. afsløre mandag.
Ifølge Danniel Golan som indtil 1. april 2010 i to år arbejdede på krematoriet bliver, der hvert år fra krematatoriet solgt tusindvis af bakker solgt for fem kroner stykket fra krematoriet. B.T. kan i dag vise foto med hundredevis af blomsterbakker, der er købt af pårørende, der står samlet og klar til at blomsterhandleren henter dem.
- Og det bliver til mange, mange sorte penge. Jeg vil tro, at den ansvarlige i krematoriet på den måde får 20-30.000 kroner sort om året ved at sælge blomsterbakkerne fra de døde tilbage til blomsterhandlerne. Jeg har flere gange stået og set på, hvordan blomsterhandleren havde en kuvert med penge med, når han kom og hentede papkasserne med blomsterbakker, siger Danniel Golan, der blev afskediget på krematoriet 1. april 2010.
Han stod i går frem i B.T. og dokumenterede med foto og video usømmelig omgang med aske fra døde på krematoriet. På krematoriet stod sække med tre sække fyldt med aske, støvsugerposer og skraldespande fyldt med søm og knoglestumper. Ifølge Danniel Golan bliver det alt sammen smidt i tilfældige grave.
B.T har været i kontakt med den ansvarlige krematoriebetjent, der henviser til sin menighedsrådsformand. Han skal i dag møde til tjenestelig samtale efter B.T.s historier.
- Der må ikke være penge i mellem dem. Men vi har sagt, at de skal ikke smide dem ud. Kan vi aflevere dem til blomsterhandleren, så vil vi hellere det,« siger menighedsrådsformand Tommy Carlsen fra Glostrup Kirke til B.T.
Den lokale blomsterhandler Acacia Blomster erkender overfor B.T., at de har modtaget bakker, som de har solgt som nye til andre pårørende - men afviser, at de har betalt for dem.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

krusemyntegade.jpg

playHøjesteret sætter punktum i usædvanlig nabostrid

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere