Kraftigt blæsevejr på vej: Her rammer vindstød af stormstyrke i aften

Især kommunerne langs Nordkysten skal forberede sig på voldsomt vejr lørdag aften og søndag, varsler DMI og TV 2 Vejret.

Hold på hat og briller og trampoliner og havemøbler og andet habengut, hvis du skal opholde dig i kommunerne langs Nordkysten lørdag aften og søndag.

DMI, Danmarks Meteorologiske Insititut, har udsendt et varsel om voldsomt vejr på grund af det stormvejr, der rammer dele af landet i weekenden.

TV 2 Vejret stemmer i og varsler om kraftigt blæsevejr.

På samme vis som det stormvejr, der fejede ind over landet for blot en uges tid siden, så kommer weekendens stormfulde omgang fra vest og rammer især den jyske vestkyst og Jylland hårdest.

Den slagkraftige vind kommer dog også til at kunne mærkes i TV 2 Lorrys området, og især nordpå.

Således har DMI udsendt et varsom om voldsomt vejr for kommunerne Frederikssund, Halsnæs, Gribskov og Helsingør. Varslet gælder i tidsrummet lørdag aften klokken 22.00 til søndag aften klokken 22.00.

Her forventer DMI stormende kuling med 20-23 meter i sekundet fra sydvest med risiko for vindstød af stormstyrke, hvilket ligger i lejet 25-28 meter i sekundet.

- Vindstød af stormstyrke medfører, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik, skriver DMI i varslet.

TV 2 Vejret har udsendt varsel om vindstød af storm og stærk storm gældende fra sent lørdag aften i Vestjylland. Varslet kan blive justeret indtil søndag morgen.
TV 2 Vejret har udsendt varsel om vindstød af storm og stærk storm gældende fra sent lørdag aften i Vestjylland. Varslet kan blive justeret indtil søndag morgen.
Foto: TV 2 Vejret

Det understreges dog, at der er forbundet stor usikkerhed i prognoser omkring vindstyrke. Det skyldes, at bare mindre ændringer i lavtrykkenes bane og udvikling kan få stor betydning i forhold til vindens styrke og retning, meddeler DMI.

TV 2 Vejret oplyser, at den ruskende blæsevejr er forårsaget af flere meget kraftige lavtryk over Nordatlanten, som sender fronter med blæst ind over Danmark både lørdag og søndag.

Udover kraftig blæst vil der også falde masser af regn, ligesom usædvanlig varm luft for årstiden en overgang kan give 12-13 graders varme i den sydøstlige del af landet søndag eftermiddag og aften.

- Frem til mandag aften kan vi på landsplan se frem til mellem 20 og 40 mm regn, mest i den vestlige del af landet, skriver DMI.

Vi skal blot tilbage til sidste søndag, før Danmark senest blev ramt af storm.

Det skete, da middelvinden nåede 25,1 meter per sekund ved Blåvandshuk og 24,5 meter per sekund ved Kegnæs på Als. Stormen sidste søndag var vinterens anden storm - og den første i februar i to år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

Meteor over Sjælland

Meteor lyste hele Sjælland op - nu er den overraskende sten fundet

20201227-114955-L-1920x1263we

Find din kommune: Her blæser det mest i hovedstadsområdet

19990731-170438-1-1920x1519we

Find din kommune: Her skinner solen mest - og her regner det mest i hovedstadsområdet

vejrartikel

Find din kommune: Her er der varmest og koldest i hovedstadsområdet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere