Kræftsyge døde på venteliste

På 20 måneder er 60 personer døde, mens de stod på venteliste til Roskilde Sygehus' palliative enhed, skriver DAGBLADET Roskilde. Palliation betyder lindring, og afdelingen tager sig af patienter med livstruende sygdomme som kræft og har til opgave at sikre dem den bedst mulige sidste tid.      

 I marts sidste år sagde en af overlægerne op, og da der ikke var nogen kvalificerede ansøgere til jobbet, valgte Roskilde Sygehus at spare stillingen væk, så der nu kun er en overlæge tilbage sammen med det øvrige team, og det har givet ventetid.    
 
Den palliative afdeling tager sig udelukkende af patienter med livstruende sygdomme. Lige nu står 15 på venteliste, og eftersom patienterne gennemsnitligt kun er tilknyttet afdelingen i fem måneder, før de dør, har mange af dem ikke to måneder at vente i, inden de kan komme til.
     
Virkeligheden i Roskilde lever ikke op til Kræftplan tre, som den tidligere regering sammen med Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne indgik aftale om i 2010. Ydermere er afdelingen i Roskilde presset af, at Region Sjælland i foråret begyndte at hjemtage patienter fra andre regioner, og at flere patientgrupper nu tilbydes palliativ behandling.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere