Kør forsigtigt: Tæt tåge og spejlglatte veje

Det er tåget, og der er frysende våde vejbaner til morgen. Kør forsigtigt og vær opmærksom på, at transporttiden kan være længere end normalt, lyder advarslen.

Overgangen fra minus til plusgrader og tilbage til minus igen giver særligt farlige trafikforhold. Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Tæt tåge flere steder tirsdag morgen. Foto: Kenny Falk Nielsen / Privatfoto

1 af 2

Man bør være ekstra opmærksom, hvis man skal ud at køre tirsdag morgen.

Kombinationen af kortvarig tø og dernæst frost igen kan gøre det særdeles farligt at færdes i trafikken, fortæller metorologerne på TV 2 Vejret.

Fordi mildere luft sammen let tøvejr har bevæget sig op over store dele af landet fra sydvest, har mødet med kulden over Danmark fået vanddampen i luften til at fortættes.

Det betyder både tæt tåge og risiko for meget glatte veje.

Et kort udsendt af DMI, Danmarks Meterologiske Institut, viser, at der i store dele af hovedstadsområdet er risiko for rimglatte veje.

Selvom tågevarslen er kraftigst en sydlige del af landet, hvor der har været mest tø, skal man være opmærksom på tæt tåge i hele landet.

Derudover kan smeltet sne fryse til igen, når temperaturen efterhånden falder til under frysepunktet i hele landet.

Det kan give det, der kaldes "frysende våde vejbaner", når smeltevand igen fryser til is og danner et meget glat islag på vejen.

Vejrkort for tidlig tirsdag morgen. Foto: TV 2 Vejret

DMI har tirsdag morgen udsendt et kort over, hvor tågen er værst.

Advarslen for hovedstadsområdet lyder på, at man bør køre forsigtigt og være opmærksom på, at transporttiden kan være længere end normalt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik