Kør din bil til Jylland

Er man villig til at køre lidt ekstra for at få den rette timepris hos bilværkstedet, så er der mange penge at spare.

Foto: Lorry

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Særligt hvis man vælger at køre fra hovedstaden mod Jylland, men også i Nordsjælland er der flere hundrede kroner at spare på timeprisen afhængig af postnummeret. Det viser en sammenligning fra hjemmesiden Autobutler.dk.

I brancheforeningen Centralforeningen af Autoreparatører i Danmark (CAD) er direktør Erik S. Rasmussen ikke overrasket over den store forskel i prisniveauet.

Husleje er for eksempel noget dyrere i København og Nordsjælland i forhold til Vestjylland, forklarer han. Men hvordan forklarer man så den store forskel i Nordsjælland, hvor der i sammenligningen er konstateret op til knap 600 kroner i prisforskel?

- Værkstederne tager den pris, de synes, de er værd, og som kunderne vil betale, lyder det fra Erik S. Rasmussen.

Til gengæld mener han, at de seneste års krise har budt på en hård konkurrence mellem de mindre, uafhængige værksteder, som han repræsenterer, og de autoriserede værksteder, som har specialiseret sig i enkelte bilmærker.

I sidste ende kommer det forbrugerne til gavn, mener han.

- Der er en rigtig hård konkurrence, hvor vi som frie værksteder slås om kunderne med mærkeværkstederne, men det viser, at konkurrencen virker, siger Erik S. Rasmussen.

Ifølge prissammenligningen fra juni er de dyreste værkstedspriser registreret i Kgs. Lyngby med en gennemsnitlig timepris på 956 kroner, men tager man turen til Haderslev i Syd- og Sønderjylland er der en oplyst gennemsnitlig timepris på 343,50 kroner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik