Kopimedicin sikrer 70 nye biotek-job

Et joint venture med sydkoreanske Samsung om produktion af biologisk kopimedicin skaber 70 nye arbejdspladser hos Biogen Idec i Hillerød. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Sidste år gik biotekvirksomheden Biogen Idec på jagt efter 120 medarbejdere, som skulle være med til at opstarte produktionen af sklerosemedicinen Tysabri på den amerikanske virksomheds nye fabrik i Hillerød. Men nu kan virksomheden fortælle, at der skal ansættes yderligere 70 medarbejdere på fabrikken i Hillerød.
Det er blandt andet et nyt joint venture med sydkoreanske Samsung Biologics, der står bag de nye arbejdspladser. Samsung Biologics vil producere såkaldte biosimilars, kopier af biologiske lægemidler, på Biogen Idecs anlæg i Hillerød. Efter planen skal produktionen begynde i september i år.
- Det her betyder, at vi kan udnytte vores kapacitet bedre. Så vi fortsætter med at rekruttere medarbejdere, fortæller direktør i Biogen Idec, Birgitte Thygesen.
Hun forventer, at fabrikken kan begynde den kommercielle produktion af sit eget produkt, Tysabri, i efteråret 2013.
Siden Biogen begyndte at gøre klar til produktionen i Hillerød sidste år har medicinen fået større succes, så en del af udvidelsen skyldes, at der skal produceres mere Tysabri i Hillerød end først forventet. Men selv når produktionen kommer i gang, er der kapacitet til meget mere på fabrikken, og netop derfor har Biogen Idec ledt efter en samarbejdspartner som Samsung.
Biogen Idec ansætter medarbejderne gennem rekrutteringsfirmaer som Adecco, Randstad og Beirholm Search. Og det går rigtigt godt, siger Esther Alegria, som er administrerende direktør på Biogen Idec i Hillerød.
- Vi er velsignet med antallet af ansøgere og af deres kvalifikationer. Det er ikke alle virksomheder, der er så heldige, siger hun.
For et år siden var der 188 medarbejdere i Hillerød, men siden da er Biogen Idec kommet op på 350 medarbejdere. Den næste portion medarbejdere begynder 1. juni, og i løbet af sommeren vil Biogen Idec være oppe på mere end 400 medarbejdere. Men Biogen Idecs ambitioner for Hillerødanlægget stopper ikke der.
- Fabrikken er bygget som en af de største i Europa. Men vi bruger kun en tredjedel af kapaciteten. Så jo bedre, det kommer til at gå med vores egne produkter og med samarbejdet med Samsung, jo mere produktion kan vi få hertil, siger Esther Alegria.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere