Konservativ nedtur truer på Frederiksberg.

Det Konservative Folkeparti og borgmester Jørgen Glenthøj ville indkassere et rekord-dårligt valg, hvis der var valg til kommunalbestyrelsen i dag.

Partiet ville kun få opbakning fra bare 26 procent af vælgerne, mod 39,7 procent ved sidste valg. Det viser en helt ny meningsmåling, som TVLorry har fået gennemført sammen med Jysk Analyse blandt vælgerne på Frederiksberg.

Mens de konservative går kraftigt tilbage, er der stor fremgang til Radikale Venstre, der får fordoblet sit stemmetal i forhold til valget i 2009. Venstre går også frem. Og så tyder meningsmålingen på, at både Liberal Alliance og Dansk Folkeparti for første gang vil få plads i kommunalbestyrelsen.

I rød blok peger meningsmålingen på, at Socialdemokraterne får omkring 19 procent af stemmerne og partiet holder dermed stemmetallet fra sidst. SF må regne med at afgive stemmer til Enhedslisten.

Borgmester Jørgen Glenthøj forklarer de dårlige meningsmålinger med landspolitiske tendenser, og fortæller at partiet tidligere har stået svagt i meningsmålingerne.

"En tredjedel af vælgerne har stadig ikke bestemt sig, så vi må ud og overbevise dem om de gode resultater, vi har opnået, og så håber vi, at de kvitterer på valgdagen," siger borgmester Jørgen Glenthøj (Kons.)

Frederiksberg er en konservativ højborg.

Partiet har haft borgmesterposten i 104 år, og borgmester Jørgen Glenthøj er nummer ni i rækken. Men hvis meningsmålingen holder stik, så vil de radikale få det afgørende stemmer.

"Hvis tallene i meningsmålingen holder, så vil de radikale holde nøglerne til borgmesterkontoret på Frederiksberg," siger valgforsker Robert Klemmensen.

Radikale Venstre er i valgforbund med de Konservative, Venstre og Liberal Alliance. De fire partier har aftalt at pege på borgmesterkandidaten fra det parti, der får flest stemmer. Men holder meningsmålingen stik, så kan den radikale borgmesterkandidat Morten Jung selv blive borgmester med røde stemmer, hvis han vil. En mulighed som han dog afviser, som det ser ud i dag.

"Jeg synes, det vil være uhæderligt overfor vælgerne, hvis vi skifter hest i vadestedet," siger Morten Jung til Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere