Konfirmander får 20-30.000 kroner

De 50.000 unge der bliver konfirmeret i de kommende måneder, vil i gennemsnit blive begavet med 20_30.000 kroner. Det vurderer Danske Bank overfor TV2.dk. Pengene går i stigende grad til opsparing.

Mellem 20.000 og 30.000 kroner. Det er hvad en gennemsnitlig konfirmand kan se frem til at modtage, når han eller hun i de kommende måneder bekræfter sin tro og træder ind i de voksnes rækker. Det skriver TV2.dk.
"De godt 50.000 piger og drenge, der bliver konfirmeret i de kommende måneder, kan i alt se frem til at modtage gaver for mellem 1 og 1,5 milliarder kroner. Og en større og større andel af de penge bliver placeret på bankkontoen eller bliver investeret som opsparing til senere brug. Det kan vi se her i banken," siger chefstrateg i Danske Bank, Anders Nellemose til TV2.dk.
Når gavebeløbene har nået astronomiske størrelser til konfirmationer skyldes det formentlig, at der er en anden gavekultur til konfirmationer end til andre store fester i familien. Stort set alle konfirmander ønsker sig penge. Og det er efterhånden også ved at være accepteret hos gavegiverne i modsætning til andre festlige begivenheder som eksempelvis bryllupper.
"Selvom det kan virke lidt tamt at give penge, er det netop en pengegave, der giver mest værdi for konfirmanden. En større pengegave hjælper børn eller børnebørn til at stå stærkere," siger Anders Nellemose.
Han peger på, at fordelen ved en pengegave er, at man dribler uden om risikoen for, at gaven koster mere end den glæder modtageren.
"Velovervejede ønskesedler kan reducere problemet, og at give en pengegave kan fjerne det helt," siger Anders Nellemose.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere