Kommuner til kamp mod overpriser på hørelse

Uanset om høreapparatet har været dyrt eller billigt, får kommunen en regning på 6320 kroner. De danske kommuner betaler op mod dobbelt så meget som kostprisen, når danskerne skal have høreapparat på en privat høreklinik. Det viser en opgørelse, som Rudersdal Kommune har udarbejdet.

Derfor vil Rudersdal-borgmester og KL-næstformand Erik Fabrin nu søge Indenrigs- og sundhedsministeriet om dispensation til kun at betale den pris, som kommunerne selv kan skaffe et høreapparat til, også selv om borgerne vælger at få høreapparatet udleveret fra en privat klinik, skriver Frederiksborg Amts Avis.
- Det underlige er, at uanset hvad kostprisen for et høreapparat er, får vi en regning på det maksimale tilskudsbeløb, siger borgmester i Rudersdal, Erik Fabrin (V), som forventer at få følgeskab af Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Frederiksberg Kommuner.
Men hos den private høreklinik AdioNova vender administrerende direktør Henrik Haack det døve øre til kommunernes kritik.
- Vi sælger ikke kun høreapparater. Vi sælger bedre hørelse, og vi skal også sætte apparatet på ørene af folk. Derfor er regningen fra os dyrere end den rå pris for høreapparatet, siger Henrik Haack.
De danske kommuner brugte samlet 650 millioner kroner på høreapparater sidste år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere