Kommuner knækker sygefravær

Sygemeldte borgere må alt for ofte løbe spidsrod mellem kommunale forvaltninger, psykologer, terapeuter, læger og sagsbehandlere. Ved at indrette tværfaglige team med hele paletten af behandlere og eksperter, kan landets kommuner hjælpe borgerne hurtigere tilbage til arbejdsmarkedet og samtidig begrænse samfundets milliard8-udgifter til sygedagpenge. Det er konklusionen i et gigantisk nationalt forskningsprojekt om sygefravær, der bliver offentliggjort torsdag, skriver Politiken.

Alene i Københavns Kommune er det lykkedes at nedbringe sygefraværet med 17,4 procent eller med mere end 5 uger per sygemeldt københavner i en 2-årig forsøgsperiode, hvor et team af kommunale eksperter har håndteret op mod 1.400 langtidssygemeldte borgere.

Dermed er det omsider lykkedes at knække en kedelig tendens til lange sygdomsforløb på arbejdsmarkedet, fastslår en tilfreds beskæftigelsesminister, Mette Frederiksen (S) over for Politiken:

»Dette forskningsprojekt viser, at der er god grund til at sætte mennesker foran systemerne. Men der skal tages et ledelsesansvar, så vi kan få brudt nogle af de tunge mure ned i den offentlige sektor«, siger ministeren, der ønsker, at tværfaglige team etableres i alle kommuner.

Sygedagpenge koster hvert år det danske samfund 14,3 milliarder kroner. Men for de kommuner, der kan få faglige team til at fungere, er der økonomiske gevinster at hente, viser projektet.

I Københavns Kommune er den samlede samfundsøkonomiske besparelse i gennemsnit 12.500 kroner per sygesag, skriver Politiken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik