Kommuner hiver sunde tænder ud på fattige

2.500-3.000 kr. har Charlotte Thinter på 25 år tilbage om måneden af sine dagpenge til sig selv og sin et-årige søn, Mikkel, efter alle de faste udgifter er betalt. Derfor kan hun ikke betale de 37.000 kr., det koster at bevare fire af hendes tænder - heraf to meget synlige kindtænder.

Arkiv foto Foto: Lorry

I stedet har hun ansøgt Roskilde Kommune, der skal hjælpe med »den billigst forsvarlige behandling«, om hjælp. Men kommunen vil kun betale for at få trukket tænderne ud, skriver Berlingske Tidende mandag.
Charlotte Thinter er langtfra den eneste, der ikke selv kan betale for tandbehandling, og som kommuner stiller over for valget om enten at få hevet tænder ud eller slet ikke at få behandlet syge tænder. Således kender formanden for Tandlægeforeningen, Susanne Andersen, til »en del« tandlæger, der anker kommunernes udspil til tandbehandling af blandt andet dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere.
»Det er et stort problem, at patienter får trukket tænder ud, som de kunne have beholdt, hvis kommunen havde givet dem mulighed for at vælge en tandbevarende behandling. At kommunerne skal spare, betyder ofte, at man vælger den billigst mulige, men forsvarlige løsning. Men det kan risikere at stille patienterne endnu dårligere senere, fordi det blive dobbelt så dyrt med f.eks. et implantat,« siger hun.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik