Kommuner har succes med krav om lærlinge

Virksomheder vil gerne oprette praktikpladser ved store kommunale opgaver, viser de første erfaringer.

Private virksomheder er parate til at ansætte lærlinge, hvis kommunerne stiller det som krav ved større byggeprojekter.
København, Aarhus og Odense har gjort de første positive erfaringer, siger formand for arbejdsmarkedsudvalget i Kommunernes Landsforening Erik Nielsen (S).
- Kommunerne sikrer rigtig mange praktikpladser, og et større antal end vores andel i byggeopgaverne tilsiger, siger han.
Derfor vækker det tilfredshed, at undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) nu vil kræve praktikpladser i udbudsmaterialet ved alle store offentlige byggeopgaver - også de statslige.
- Vores erfaring er, at især større virksomheder har forståelse for, at der mangler praktikpladser, og at de derfor må tage et ansvar på sig. Derfor har vi flere gange over for skiftende undervisningsministre efterlyst, at det bliver stillet som et krav, siger Erik Nielsen.
Blandt de byggeopgaver, som vil skaffe nye praktikpladser, er Cityringen i København, som ellers i første omgang ikke har stillet krav om praktikpladser.
Men onsdag indgik en række faglige organisationer, Dansk Byggeri, Metroselskabet og entreprenørerne en aftale om at ansætte en såkaldt match maker, som skal matche unge uddannelsessøgende med arbejdsgiverne.
I Københavns Kommune er overborgmester Frank Jensen (S) glad:
- Vi skylder de små 9000 unge, som bliver bremset i deres uddannelse, at tage et ansvar, siger han i en pressemeddelelse.
Også ved Femerm Bælt-byggeriet og ved nogle af Vejdirektoratets store projekter vil der blive stillet krav om ansættelse af lærlinge.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik