Kommuner afslører snyd for millioner

Efter at langt de fleste sjællandske kommuner det seneste år har opprioriteret indsatsen over for socialt bedrageri, har de hentet millioner af kroner hjem til de kommunale kasser og statskassen. Det skriver DAGBLADET Køge.

Alene sidste år hev 18 kommuner vest for København mindst 39 millioner kroner hjem i sparede sociale ydelser og tilbageerstatsningskrav. I år skruer kommunerne forventningerne op og forventer at spare og indtjene et beløb, der løber op i omkring 52 millioner. Det viser DAGBLADETs rundspørge hos kommunernes kontrolgrupper og borgerserviceenheder.

Størst er forventningerne i Ringsted, Høje Taastrup, Holbæk og Slagelse, hvor man regner med at hente mellem fire og otte millioner hjem. Det er især i de to sidstnævnte kommuner, at kontrolgrupperne har sat forventningerne i vejret.

- Sidste år havde vi et provenu på 2,3 millioner. I år har vi hentet 3,8 millioner ind allerede nu. Så vi har faktisk øget forventningerne til 2010 fra fire til fem millioner kroner, siger borgerservicechef og leder af kontrolenheden, Kim Rasmussen.
I Holbæk hev kommunen 1,48 millioner kroner hjem i 2009. I første halvår af 2010 har kommunens kontrolenhed allerede hentet over to millioner hjem. Et samlet resultat på op imod fire millioner er derfor »ikke urealistisk«, lyder det fra afdelingsleder i Borgerservice, Lise Larsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere