Kommunen slukker blindelyd efter kl. 22

Blinde bør ikke færdes i den københavnske trafik om aftenen, for de kan ikke stole på, at der er lyd i trafiksignalerne, skriver DR København.

- Det er en problematik, vi oplever generelt i hele København, at lydsignalerne enten bliver dæmpet så meget, at vi ikke kan høre dem, eller at de bliver slukket helt ved 22-tiden, siger Troels Gamst til DR København.

Ifølge Dansk Blindesamfund bliver signalerne slukket om natten, så de ikke generer naboerne. Men det har konsekvenser for de blinde.

- Det betyder, at de ikke kan færdes på lige vilkår som alle andre kan. Der er jo blinde og svagtseende, og de skal have muligheden for at komme hjem. Derfor er det en rigtig dårlig idé at slukke signalerne om natten, og det er bestemt ikke noget, som Dansk Blindesamfund har sagt ok til, fastslår Troels Gamst.

Hos Københavns kommune erkender man, at det ikke er godt nok, at de blinde ikke kan høre, om der er rødt eller grønt lys.

Der er sket en fejl, som ændres

- Der er sket en fejl. Vi havde bestilt en ændring, så der var en dæmpning om natten, men i stedet var det blevet slukket helt. Vi har bestilt en ændring, så natdæmpningen træder i kraft igen så hurtigt som muligt, siger Steffen Rasmussen, ansvarlig for trafiksignaler hos Københavns Kommune til DR København. Han slår fast, at det skal være muligt for de blinde at bevæge sig ud om aftenen.

- Vi har det slogan, at byen skal være for alle. Det vil vi gerne leve op til, siger Steffen Rasmussen, der vil forsøge at tænde for lyden allerede fredag.

Hos Dansk Blindesamfund har man i det seneste halve år modtaget 30-40 henvendelser om såkaldt sorte kryds, fortæller kredsformand i København Troels Gamst.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere