Kommunechef fik nyt topjob - og et gyldent håndtryk

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune, der fungerer under borgmester Anna Mee Allerslev (R), har givet en højtstående medarbejder et nyt højtlønnet job - og et gyldent håndtryk på 919.000 kr. oven i hatten.

Det fremgår af en aktindsigt, som Ekstra Bladet har fået i en protokol fra Københavns Kommunes såkaldte Intern Revision - myndigheden, der holder øje med forvaltningernes økonomistyring.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der tale om en kontorchef, der med det gyldne håndtryk i bagagen er skiftet til en vellønnet konsulentstilling i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen.

Og den slags går ikke, fremgår det af revisionsprotokollen:
'Ifølge rammeaftalen om åremålsansættelse, der er indgået mellem KL og Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) udbetales fratrædelsesbeløb ikke, når der sker en varig ansættelse i en anden stilling, der er aflønnet på et lønniveau svarende til indtil 2 løntrin under åremålsstillingen.

En opfattelse, der ifølge protokollen bekræftes af KL.
Ikke desto mindre vil Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen ikke give sig i sagen. Det har den meddelt i et notat, fremgår det revisionsprotokollen.

Uanset udfaldet beholder det pågældende medarbejder dog sit gyldne håndtryk, erfarer Ekstra Bladet, da vedkommende ikke har handlet i ond tro i sagen.

Ekstra Bladet har været i kontakt med chef for Intern Revision, Kurt Wagner. Han oplyser, at han ikke ønsker at udtale sig, da sagen stadig er under behandling.

Beskæftigelses- og Integrationsborgmester Anna Mee Allerslev vil heller ikke kommentere sagen, da hun ikke har personaleansvar.
Det har i stedet Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens adm. direktør, Morten Binder.

Han forklarer, at det var afgørende for udbetalingen af det gyldne håndtryk, at den nye stilling var slået op i et eksternt opslag.
- Men I vil ikke uden videre give jer i sagen, selvom både Intern Revision og KL påpeger, at det er forkert, at vedkommende har fået godtgørelsen?

- Vi vil i den grad finde ud af, hvad der er det rigtige i sagen. Jeg tror, at alle kan være enige om, at kommunen skal udbetale den løn, medarbejderne er berettiget til. Omvendt må vi selvfølgelig finde ud af det, hvis det har været forkert, siger Morten Binder til Ekstra Bladet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere