Kommune sortlister byggefirmaer efter grov underbetaling

Københavns Kommune udelukker det omstridte byggefirma Our House fra fremtidige opgaver.

Frank Jensen, Overborgmester, København (Socialdem.) tolererer ikke social dumping Foto: TV2/Lorry

Det sker efter rekordstor bod for grov underbetaling af polske ansatte på blandt andet to kommunale byggerier. Det skriver Fagbladet 3F.

Københavns Kommune har udelukket Our House og firmaets personkreds i direktion og bestyrelse fra fremtidige kommunale byggeopgaver. I alt er fire firmaer udelukket.

- Social dumping er noget svineri, som vi simpelthen ikke vil finde os i. Københavns Kommune er en stor bygherre, og det er vigtigt for os, at vores leverandører forstår, at social dumping er fuldstændigt uacceptabelt, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Our House fik for nylig en dom i Arbejdsretten for grov, bevidst og systematisk omgåelse af overenskomsten ved at betale de ansatte polakker ned til 60 kroner i timen. Firmaet blev dømt til at betale knap 19 millioner kroner i bod og efterbetaling af skyldig løn.

- Det er rigtig positivt, at Københavns Kommune tager problemer alvorligt og gør noget ved dem, siger faglig sekretær Silas Grage fra 3F-BJMF i Valby.

Han tilføjer dog, at de karantæneramte firmaer ud over Our House primært er inaktive selskaber uden byggeaktivitet, men står for udlejning af biler og byggemateriel.

- Jeg har trukket mig fra firmaet og har ikke noget med det at gøre, siger Per Bohn inden han afbryder forbindelsen. Per Bohn har været tilbudschef i Our House.

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med Ann Dorte Adamsen, der er direktør i Hvilebæk ApS og moderselskab for Our House.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik