Kommune politianmeldes for mobning

Frederiksberg kommune er anmeldt til politiet for 'særdeles grov mobning' og 'overtrædelse af arbejdsmiljøloven' i en sag, hvor flere medarbejdere er blevet syge og har mistet deres job. Det skriver Avisen.dk.

"Det er det værste, jeg har set nogensinde," siger Gitte Strandgaard, formand for Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak, der står bag politianmeldelsen.

"Det har intet på sig", siger på den anden side Henning Daugaard, social-, sundheds-, og arbejdsmarkedsdirektør i Frederiksberg Kommune til Avisen.dk.

Det spørgsmål skal Københavns Politi nu forholde sig til.

Ansatte har klaget til daglige ledelse - uden resultat

Sagen på bofællesskabet 'Søndre Fasanvej 40' startede for omkring fire år siden. Den handler om, at mange ansatte følte sig systematisk mobbet og truet af en bestemt kollega. Sagen eskalerede, fordi ledelsen ifølge Gitte Strandgaard har taget mobberens parti.

Anklagerne lyder på, at flere ansatte gentagne gange har klaget til deres daglige ledelse om truende adfærd og grov mobning fra deres kollega, uden at de er blevet hørt eller taget alvorligt.

De lyder videre, at den nærmeste ledelse på bostedet, HR-afdelingen og Frederiksberg Kommune har mødt medarbejdernes opråb om "dialog" og "konstruktive løsningsforslag" med "trusler, nedgørende udtalelser, bortvisninger og fyringer".

Flere medarbejdere er fyret

Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak kalder kommunens håndtering af sagen "en grov tilsidesættelse" af arbejdsmiljøloven og "systemmobning af værste karakter".

"Én medarbejder er syg med hjerteproblemer, angst og PTSD-lignende symptomer - hun er blevet fyret. To andre er også fyret på den her konto," siger Gitte Strandgaard til Avisen.dk.

Frederiksberg Kommune afviser, at der er en sammenhæng mellem fyringerne og mobbesagen.

"Der har været afskedigelsessager, som jeg ikke kan gå konkret ind i. De er gennemført efter reglerne og er ikke relateret til mobbe-sagerne," siger Henning Daugaard til Avisen.dk.

I december sidste år vurderede Arbejdstilsynet, at der var risiko for fysisk eller psykisk helbredsforringelse blandt medarbejderne som følge af mobning.

Det, der dengang blev kaldt et mobbe-tema af Arbejdstilsynet, har man taget hånd om, siger han.

Tvivlsomt politiet tager sagen op

Politiet skal i først omgang tage stilling til, om de vil tage sagen op og gøre den til en egentlig politisag.

Ifølge advokat Peter Breum fra Elmer & Partnere, der har speciale i arbejds- og ansættelsesret, er det dog tvivlsomt.

"Politianmeldelsen vil højest sandsynligt ende med, at politiet opgiver. Det handler om, at politiet har svært ved at skaffe beviser for chikane og mobning," siger Peter Breum til Avisen.dk.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik