Kommune opgiver millionkrav mod Kjærs mand

Roskilde Kommune dropper et erstatningskrav på hele 28 mio. kr. mod den tidligere konservative pressechef Erik Skov Pedersen, der er gift med politisk ordfører hos De Konservative, Henriette Kjær. Det skriver B.T

Foto: TV2/Lorry

Kommunen gav ellers så sent som i oktober hans firma 14 dage til at indbetale de mange millioner, efter at firmaet i 2008 købte det tidligere Gundsø Rådhus af kommunen.

Kommunen dropper kravet, fordi der ingen penge er i Skov Pedersens byggefirma Pro Byg 1, der har en negativ egenkapital på 3,7 mio. kr.

- Vi dropper sagen mod firmaet, fordi der ingen penge er at komme efter. Vi skulle bruge en masse udgifter til advokater, og der er meget få værdier i mandens firma. Vi er jo ikke de eneste, som firmaet skylder penge. Og han har organiseret det så smart, så vi ikke kan få fat i hans private værdier, siger kommunikationschef Holger Pedersen fra Roskilde Kommune til B.T.

Mangler de 28 mio. kr. så ikke i kommunekassen?

- Jo, og det er ikke nogen hemmelighed, at vi føler os godt snydt, siger kommunikationschefen.

Erik Skov Pedersens firma Pro Byg 1 betalte i slutningen af 2007 én mio. kr. for Gundsø Rådhus, som skulle bygges om til et ældrecenter. De sidste 28 mio. kr. skulle betales, så snart kommunen havde ændret lokalplanen. Men da kommunen vedtog planen, sprang Erik Skov Pedersen fra aftalen.

Det er langtfra første gang, at Erik Skov Pedersen ikke betaler, hvad han skylder. Henriette Kjær måtte i 2005 stoppe som forbrugerminister efter, at hun og manden to gange havde fået domme for ikke at betale deres regninger. Og sidste år måtte han og konen opgive en sag mod B.T., fordi de ikke havde betalt en advokatregning på 63.000 kr.
Erik Skov Pedersen vendte trods flere henvendelser fra B.T. ikke tilbage. Gennem sin nye advokat har han tidligere afvist kommunens krav.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik