Kommune i tænkeboks efter naboklager

Det har overrasket Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning, at naboklagerne over metrobyggeriet har fået opsættende virkning. Derfor overvejer forvaltningen nu at ændre praksis, skriver DR København.

Naboklager har stoppet byggeriet af Metroen om natten, fordi Natur- og miljøklagenævnet har givet klagerne opsættende virkning. Det betyder, at anlægsarbejdet bliver forsinket på ubestemt tid.

Inden Metroselskabet fik lov til at arbejde hele natten vurderede Teknik- og Miljøforvaltningen i København blandt andet, hvilken betydning klager ville få. Kommunen er overrasket over Natur- og Miljøklagenævnets beslutning.

- Vi har en forholdsvis alvorlig situation, fordi der er lagt en form for ny præcedens her. Og det er vi nødt til at se på rækkevidden af, siger Jens Elmelund, direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen til DR København.

Derfor undersøger kommunen nu muligheden for at ændre praksis i fremtiden, når andre store byggeprojekter skal gennemføres i København.

- Fremadrettet må vi se på, om der er en anden måde vi skal administrere efter. For med den måde man kan forudse med klager og klager, der har opsættende virkning, så bliver det vanskeligt at tilrettelægge et effektivt anlægsarbejde, siger Jens Elmelund til DR København.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik