Kommune har millionkrav efter bombetrussel

Roskilde Kommune står klar med et krav om erstatning, når politiet finder frem til den person, der torsdag eftermiddag indtelefonerede en bombetrussel mod rådhuset på Køgevej. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Hele rådhuskomplekset på mere end 7000 kvadratmeter blev evakueret, og medarbejderne blev sendt hjem resten af dagen, og det var det værst tænkelige tidspunkt for kommunen, fordi torsdag er den dag, hvor der holdes længe åbent. Alle mand er på arbejde, og der derfor holdes et stort antal møder med borgerne.

- Med 700 medarbejdere, der bliver forhindret i at arbejde, er det rigtig mange arbejdstimer, der går tabt, og vi er oppe på at have tabt over en million kroner, siger kommunaldirektør Henrik Kolind.

Det tab vil kommunen efter alt at dømme forsøge at få erstatning for, når gerningsmanden er fundet.

- Som offentlig myndighed må vi have en principiel tilgang til tingene, så vi er nødt til at overveje et erstatningskrav, siger Henrik Kolind.

Det er endnu ikke lykkedes politiet at finde frem til gerningsmanden. En 24-årig kvinde blev anholdt og afhørt torsdag eftermiddag, men mistanken mod hende er fjernet, og politiet er nu overbevist om, at hun ikke har noget med bombetruslen af gøre.