Kommune forbyder rockere at forskanse sig

Gladsaxe Kommune forsøger at sætte en stopper for en ny rockerborg i Bagsværd.

Gladsaxe Kommune tager nu utraditionelle midler i brug for at forhindre, at den hollandske rockergruppe Satudarah MC indretter deres nye klubhus i Bagsværd som en egentlig rockerborg.

Kommunen vil simpelthen forbyde rockerne at bygge et hegn omkring huset.

Et enigt økonomiudvalg godkendte onsdag, at der udarbejdes lokalplan om hegning i Bagsværd Bypark, herunder Laurentsvej, hvor de hollandske rockere netop har meddelt, at de har indviet klubhus, oplyser Gladsaxe Kommune i en pressemeddelelse.

Rockerborge har som regel høje hegn med overvågning - blandt andet for at forhindre rivaliserende grupper i at angribe klubhuset.

Gladsaxe Byråd ønsker, at hele området i Bagsværd Bypark skal fremstå som et åbent og grønt område med træer og grønne flader, der er med til at løfte bykvaliteten i hele Bagsværd.

Det mener Byrådet ikke kan forenes med en befæstet rockerborg i området, og økonomiudvalget har besluttet, at der skal udarbejdes en særlig temalokalplan for at præcisere, hvordan der i fremtiden må stilles hegn op i området.

- Beslutningen betyder, at der fra dags dato ikke kan ændres i eksisterende hegning før temaplanen er vedtaget, hedder det i pressemeddelelsen.

Økonomiudvalgets beslutning er rettet mod den hollandske rockergruppe Satudarah MC, der i weekenden åbnede sin første danske afdeling med en stor fest i klubhuset på Laurentsvej i Bagsværd.

De hollandske rockere har slået sig sammen med den lokale bande i Bagsværd kaldet Værebros Hårde Kerne, VHK, men politiet har tidligere oplyst til Ritzau, at man har set rockere fra både Bandidos og Hells Angels i det nye klubhus.

Allerede i forbindelse med lørdagens fest slog Gladsaxes borgmester, Karin Søjberg Holst (S), fast, at kommunen vil gøre, hvad den kan for at gøre livet surt for rockerne.

- Vi skal handle hurtigt, og det prøver vi at gøre. Indenfor lovens rammer vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at forhindre, at de slår sig ned i Gladsaxe Kommune, sagde hun til Ritzau.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere