Kommune forbød syg borger adgang

Karin Zwisler har hverken slået eller truet nogen. Alligevel fik hun uden varsel forbud mod både at ringe og møde op på rådhuset i Lejre. Kommunen synes, hun er for tidskrævende. Det skriver Avisen.dk

Karin Zwisler har hverken slået eller truet nogen. Alligevel fik hun uden varsel forbud mod både at ringe og møde op på rådhuset i Lejre. Kommmunen synes, hun er for tidskrævende.

"Det kom helt ud af den blå luft. Jeg satte mig ned og græd. Der er ikke nogen, der har sagt, jeg sendte for mange mails. Tværtimod havde afdelingslederne i kommunen sagt, at det gik godt med vores samarbejde, og at jeg bare skulle skrive, hvis jeg havde spørgsmål," siger Karin Zwisler til Avisen.dk.

Spørgsmålene har hun sendt på mail. Hun siger, hun kun enkelte gange har ringet eller er mødt op på rådhuset for at aflevere bilag.

Mødes med fire kommunale chefer 1 gang om måneden

Hendes familie har været hårdt ramt af sygdom de sidste 10 år. Derfor har Karin Zwisler har haft mere end almindeligt meget at gøre med kommunen. Både hun og hendes mand får nu førtidspension. Hendes mand har brug for hjælpemidler som handicapbil. Børnene har brug for støtte, og den ene er syg af astma.

Efter forbuddene kom i februar har hun en gang om måneden mødtes med fire kommunale chefer. Her har Karin Zwisler halvanden time til at få klaret alle sager om hjælp til sin sygdomsramte familie.

Både den Uvildige Konsulentordning på Handicapområdet, DUKH, og familiens bisidder bekræfter over for Avisen.dk Karin Zwislers udlægning af sagen.

For godt nok har Lejre Kommune optalt, at Karin Zwisler mailede til kommunen 420 gange i løbet af syv måneder året før. Men både bisidderen og DUKH sender bolden tilbage til kommunen.

"En del af billedet af de mange henvendelser, handler om, at kommunen ikke svarer på Karin Zwislers henvendelser eller giver ukonkrete eller forskellige svar. Så kan jeg godt forstå, at hun må spørge igen," siger Jesper Jarl. Han er socialfaglig konsulent i DUKH, der er betalt af staten til at hjælpe handicappede, der har problemer med systemet til Avisen.dk.

Jesper Jarl kalder sagen for usædvanlig, fordi Karin Zwisler hverken har slået eller truet kommunens ansatte.

Familiens bisidder til møderne, Erik Petersen, er uddannet socialrådgiver og medlem af Handicaprådet i Høje Taastrup. Han kalder ifølge Avisen.dk hele sagen for totalt fejlkørt af Lejre Kommune.

"I løbet af det halvandet år, hvor jeg har fulgt sagen, har jeg ikke set en eneste afslutning af sager, eller et positivt forløb, der har fulgt blot almindelig sagsbehandling," siger Erik Petersen til Avisen.dk.

De mails, Karin Zwisler har sendt til kommunalpolitikere i forbindelse med sine tillidsposter, har kommunen også talt med i de 420 henvendelser.

Ligesom mails sendt cc tæller for hver modtager. Sågar mails til skolen om datterens bortkomne buskort er talt med.

En kommune har ret til at begrænse adgangen til kommunen for bestemte borgere, hvis kommunen giver en begrundelse.

I Lejre Kommune siger borgmester Mette Touborg (SF), at den slags begrænsninger kun bør bruges 'undtagelsesvist'. Hun siger til Avisen.dk, hun ikke har været involveret i sagen, før Karin Zwisler klagede til hende.

"Generelt er adgangsbegrænsninger noget vi skal undgå, hvis vi overhovedet kan. Det er et omfattende indgreb. Jeg tager det alvorligt, og det gør organisationen i kommunen også," siger Mette Touborg til Avisen.dk.

Mette Touborg holdt møde med Karin Zwisler i sidste uge. Men borgmesteren vil stadig ikke at svare Avisen.dk på, om hun mener beslutningen skal ændres. Først skal forbuddene drøftes blandt politikerne i økonomiudvalgt om to uger.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik