Kommune erkender brud på regler om gyldne håndtryk

Københavns Kommune har flere gange udbetalt gyldne håndtryk til kommunale chefer i strid med reglerne. Det afslører Ekstra Bladet.

I april gik en åremålsansat kontorchef i kommunens Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning (BIF) direkte fra sit vellønnede job til en ny varig konsulentstilling i samme forvaltning - med en ekstra årsløn på knap 920.000 kr. i bagagen.

Nu er endnu en fuldstændig lignende sag dukket frem i samme forvaltning, der har borgmester Anna Mee Allerslev (R) i spidsen.

Igen har en kontorchef sagt farvel til åremålsansættelse og sagt goddag til en fast konsulentstilling og i strid med reglerne samtidig sikret sig et års løn i fratrædelse. Det fremgår af et notat fra forvaltningen, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Denne praksis møder skarp kritik fra Kommunernes Landsforening, som skriver til kommunens økonomiforvaltning, at rammeaftalen om åremålsansættelse "ikke indeholder hjemmel til at udbetale fratrædelsesgodtgørelse til en medarbejder, der har afsluttet sit åremål, men i umiddelbar forlængelse af åremålsansættelsen og efter opslag ansættes varigt i en stilling, der er aflønnet på et lønniveau svarende til 2 løntrin under åremålsstillingen".

Med andre ord en lang næse til Københavns Kommune, der ellers mente, at de to kontorchefer var i deres gode ret til at modtage det gyldne håndtryk, fordi deres nye job har været slået op eksternt.

Nu forsøger Københavns Kommune at trække de gyldne håndtryk tilbage.

- Det er brandærgerligt, at det viser sig, at vi har haft en forkert praksis i Københavns Kommune. Det er ærgerligt, fordi kommunen har udbetalt nogle penge, som vi ikke skulle have udbetalt, og vi derved har nogle penge ude at svømme, som vi skal se, om vi kan få tilbage, siger adm. direktør i Beskæftigelses- og integrationsforvaltningen, Morten Binder til Ekstra Bladet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere