Kommune bremser social dumping

Der venter skærpede krav til de entreprenører, der byder ind kommunale byggerier og andre udbud i Køge Kommune.

Marie Stærke, borgmester, Køge (Socialdem.) Foto: Lorry

Det sker for at minimere risikoen for sager, hvor entreprenører ansætter arbejdere på slavelignende forhold til at udføre opgaver, som er betalt af skatteborgernes penge. Det skriver DAGBLADET Køge.

Stramningen blev godkendt i enighed i kommunens økonomiudvalg i går og indebærer blandt andet, at den såkaldte ILO Konvention skrives ind i kommunens udbudsstrategi.

Konventionen forpligter en entreprenør til at sikre sig, at de ansatte, som entreprenøren og eventuelle underentreprenører beskæftiger i Danmark med henblik på opgavens udførelse, har løn- og ansættelsesforhold, der ikke er mindre gunstige end dem, der er gældende på den egn, hvor arbejdet udføres.

Køge-borgmester Marie Stærke (S) er godt tilfreds med, at Køge Kommune nu følger i hælene på både Københavns og Gentofte

kommuner, der i dag har konventionen indskrevet i udbudsstrategien.

- Vi vil ikke risikere, at der foregår arbejde på de kommunale anlægsprojekter i Køge Kommune, hvor man ikke følger overenskomsten. Frygten er jo, at vi bruger skatteborgernes penge på byggerier, hvor vilkårene ikke er i orden for de ansatte, siger Marie Stærke om den skærpede udbudsstrategi.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik