Kollegium på vej i betalingsstandsning

Kronborg Kollegiet i Helsingør med 100 værelser er på vej mod betalingsstandsning og lukning. Det skyldes en længere årrække med massive tab på tomme boliger. Det skriver Frederiksborg Amts Avis

De studerende gider ikke bo i Helsingør, som gennem årene har mistet mange uddannelsesinstitutioner. Det får nu alvorlige konsekvenser for det nyeste af Helsingørs to store kollegier, Kronborg Kollegiet, fra 1997.
For på det seneste møde i Helsingør møde i Helsingør Kommunes Økonomiudvalg blev det nemlig besluttet, at det almennyttige boligselskab bag kollegiet og dets administrator får lov til at lade kollegiet gå i betalingsstandsning og søge om lov til at nedlægge det hos Socialministeriet.
Særligt de seneste fem år har det været svært at få lejet værelserne ud, og i august stod 45 af 100 lejemål tomme. Det er kulminationen på en længere årrække med stadig flere tomme værelser. I dag er økonomien så anstrengt, at revisionen i regnskabet for 2009 tager forbehold for kollegiets og boligafdelingens fortsatte drift.
- Det er selvfølgelig meget beklageligt, men det er jo sådan i hele hovedstadsområdet, at de unge foretrækker at bo i København, og desværre har vi ikke brug for meget mere end de 10 boliger vi lejer på kollegiet, siger borgmester Johannes Hecht-Nielsen(V) til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere