Kokkedal vil sag om teenagebrude til livs

Politikerne i Fredensborg Kommune går straks ind i sagen om de to danske piger, der i al hemmelighed lod sig vie til islam, selv om de kun var 14 og 16 år. Et bredt flertal fra SF over S og V skyndte sig i går at sætte sagen på dagsordenen til byrådsmødet. Planen er, at kommunens Center for Familie, Unge og Integration hurtigst muligt skal danne sig et overblik og styre tilsynet, skriver Berlingske.

En i dag 18-årig pige fra Kokkedal beskrev i Berlingske Søndag, at hun var en af fem veninder, der i al hemmelighed giftede sig med deres muslimske kærester, skønt de langt fra var myndige dengang. Hendes egen historie, fortalte hun, endte i vold og massiv social kontrol.
Borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) har fået oplyst fra sine embedsmænd, at kommunen kender en af de to sager i Kokkedal, som Berlingske afslørede.
»Vi har kendskab til én familie og laver nu et skærpet tilsyn på området. Det kan jo være vanskeligt for kommunen at følge med i noget, der foregår i dybeste hemmelighed. Derfor er det et meget vanskeligt område. Det, vi kan gøre, er at informere de unge piger om, hvordan lovgivningen er på området, jvf. dansk lov. På baggrund af artiklerne vil vi også sikre os, at alle institutioner og skoler er opmærksomme. Vi tager derfor sagen op i førstkommende møde i både social- og sundhedsudvalget samt skoleudvalget. Men jeg vil godt sige, jeg ikke kan forestille mig, at der er uenighed om det her i Fredensborg Byråd overhovedet. Det er noget, vi må arbejde sammen om at løse,« siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.