Kokainen flyder under modeugen

B.T. har testet tre officielle modefester under den netop afsluttede modeuge for kokain. Toiletterne på allle tre steder viste tydelige narkospor.

Modeller og andre kendisser har langt fra nøjedes med at kulørte drinks under sidste uges modeuge. B.T. kan i dag afsløre, at der bliver sniffet kokain i lange baner til de fashionable fester.
B.T. har ved brug af en en såkaldt drugwipe, natten til lørdag testet toiletter for kokainspor ved tre officielle modefester med modeller og tøjkøbere.
Alle stederne viste tydelige tegn på kokain ifølge testen med drugwipe, der med 98 procent nøjagtighed viser, at der har været kokain på toiletbrættet.
Nogle festdeltagerne peppede altså festen op med hvide baner på toilettet. De tre steder B.T. har fundet spor af kokain er modelbureauet 1st Fashion Groups modelfest, magasinet Soundvenues fest på diskoteksbåden Stubnitz samt modelfesten på in-klubben K3 i indre København
At der flyder store mængder kokain til modelfesterne bliver bekræftet af Barbara Zatler, 28, der i denne måned bliver playmate, og som i flere år har arbejdet som især undertøjsmodel.
- Jeg har aldrig været til en fest med modeller, hvor der ikke er taget stoffer. Det er et kæmpe problem i modeverdenen. Til de officielle fester foregår det i det skjulte på toiletterne, hvor i har testet- men til private fester har jeg set pigerne sniffe fra et cd-covere, siger Barbara Zatler, der mener mange modeller sniffer for at holde sig tynde.
Hun tog stoffer selv stoffer hver weekend fra hun var 19 til 23 år. '
Den danske modeverden bør øjeblikkeligt tage fat om branchens kokainproblem. Sådan lyder opfordringen fra afdelingslæge Henrik Rindom, der som en af Danmarks førende narkoeksperter, har haft flere modeller i behandling.
- Jeg er overhovedet ikke overrasket over, at i finder kokain til alle disse fester. Det er vanvittigt udbredt. Jeg synes i den grad modelbureauerne bør tage fat i det her - mange af modellerne er jo så unge, at det nærmest er børnearbejde, siger Henrik Rindom, der har haft en række kendte danskere i narkohandling på Hvidovre Hospital.
B.T. har kontaktet de tre festarrangører, men kun modelbureauet 1st Fashion Groups direktør Peter Hjorth vendte tilbage.
- Hold da kæft. Min mistanke falder på et par af gæsterne til festen, der havde meget store pupiller. Men der er helt sikkert problemer med kokain i modeverdenen - især blandt de mange fashionfolk, hvor nogen af dem er party, party, party hver weekend, siger han til B.T.
Steffen Steffensen leder af narkoafdelingen i Københavns Politi bekræfter, at der lige nu er store mængder kokain i det københavnske natteliv og at prisen på kokain på 15 år er faldet til en tredjedel.
Arrangøren af Copenhagen Fashion Week, der selv har godkendt alle festerne, skriver i en kort kommentar.
- Alle kan holde en fest under modeugen. Vi er ikke ansvarlige for de enkelte arrangementer - det er den enkelte festarrangør eller natklubejers ansvar at kontrollere i samarbejde med politiet. Problemer med stoffer findes desværre i vores samfund i alle sociale lag, brancher og erhverv, og modebranchen har ikke et særskilt problem, skriver leder af modeugen Anne Christine Persson.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere