Kokain og amfetamin: Narkochauffører i tonstunge lastbiler gør vejene usikre

På bare tre dage fangede politiet fire forskellige narkopåvirkede chauffører.

Methamfetamin, kokain, hash og amfetamin. 

Narkopåvirkede chauffører sætter sig bag rattet i tunge lastbiler på motorvejen.

Således fangede Færdselsafdelingens tungvognscenter Øst på bare tre dage hele fire narkopåvirkede lastbilchauffør i en rutinekontrol af tunge køretøjer ved Køge Transportcenter og på Køge Bugt Motorvejen i Greve.

Mandag bemærkede færdselsbetjentene en lastbil, som havde fejl på flere lygter. Patruljen standsede det 49 tons tunge lastvognstog for at gennemgå det for fejl og mangler.

Det viste sig dog også nødvendigt at se lidt nærmere på lastbilchaufførens evne til at føre køretøjet.

Betjentene testede føreren, en 34-årig mand fra Slagelse, med narkometeret, som viste et positivt resultat for hash. Den 34-årige blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

quote Det er virkelig alvorligt, når de indtager bevidsthedspåvirkende stoffer forud for kørslen

Henrik Fobian, leder af Tungvognscenter Øst hos Midt- og Vestsjællands Politi

Tirsdag var den så gal igen, da betjente fra Færdselsafdelingen fangede en 32-årig chauffør fra Faxe, som var positiv for amfetamin og metamfetamin i en narkometertest.

Den 32-årige blev sigtet, anholdt og i den forbindelse visiteret. Her fandt politiet 8,78 gram amfetamin, som blev beslaglagt, og manden blev sigtet for lov om euforiserende stoffer.

Den anholdte blev taget med til blodprøveudtagelse og herefter løsladt. Nøglen til lastbilen overdrog politiet til vognmanden.

Politiet mødte sløv og uklar chauffør

Som om det ikke skulle være nok, så var der atter problemer onsdag, da politiet spottede en sløv og uklar 44-årig lastbilchauffør fra Greve.

Han blev også testet med narkometeret, som viste et positivt udslag for hash. Den 44-årige blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel.

Politiet ransagede lastbilen, hvor de under madrassen i førerhuset fandt en delvist røget joint og filterpapir til joints. Chaufføren erkendte, at han havde røget hash over flere dage i weekenden. Han fik udtaget en blodprøve og løsladt.

Senere onsdag var den så for fjerde gang helt gal, da en rastløs og snøvlende 36-årig lastbilschauffør blev vinket ind til siden.

En narkometertest viste, at han var påvirket af kokain under kørslen. Han havde desuden ikke noget kørekort, da han ikke havde generhvervet sin førerret efter en tidligere frakendelse, og han kørte på vognmandens førerkort i lastbilen.

Ved kontrol af lastbilen fandt politiet, at godset ragede langt ud over enden på køretøjet, uden at det var afmærket, som det ellers er påbudt. Den 36-årige blev gjort bekendt med de mange sigtelser, anholdt og kørt til en blodprøveudtagelse.

"Det er virkelig alvorligt"

- Det er heldigvis et særsyn med så mange narkopåvirkede chauffører på så kort tid. Lastbilchauffører kører typisk mange timer hver dag og har ansvaret for de tungeste køretøjer på vejene, siger politikommissær Henrik Fobian, leder af Tungvognscenter Øst hos Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

- Det er virkelig alvorligt, når de indtager bevidsthedspåvirkende stoffer forud for kørslen. Vi er glade for, at vi fik dem stoppet dem, før det gik galt, siger han.

De fire sigtede kan forvente at høre mere fra politiet i sagerne, når resultaterne af blodprøveanalyserne kommer.