Kok muligt offer for menneskehandel

Endnu en sag om menneskehandel kommer nu frem i lyset, skriver Fagbladet 3F.

Det sker få dage efter sagen i Helsingør Kommune, hvor fem blev anholdt for menneskehandel i rengøringsbranchen.

Denne gang drejer det sig om en nepalesisk mandlig kok, der ifølge Center Mod Menneskehandel (CMM) under socialstyrelsen, er blevet udsat for tvangsarbejde på en restaurant i København. Det fremgår af et dokument fra CMM, som Fagbladet 3F har fået aktindsigt i.

I syv år har kokken arbejdet under slavelignende forhold på en restaurant i hjertet af København til omkring 6.000 kroner udbetalt om måneden. De første tre år uden en eneste fridag og i op til 14 timer om dagen, fortæller han til fagbladet 3F.

Center mod Menneskehandel lægger i deres afgørelse blandt andet vægt på, at kokken og de andre medarbejdere blev overvåget på arbejdspladsen via kameraer.

Han skulle aflevere alt post uåbnet til arbejdsgiveren og fik besked på at tage direkte fra restauranten og hjem til sin bolig. Han måtte ikke tale med nogen uden for restauranten. Det fremgår desuden af aktindsigten, at arbejdsgiveren truede ham med udvisning af landet og fængsel på livstid, og han har følt sig truet på livet.

Ejeren af restauranten har ikke ønsket at udtale sig til Fagbladet 3F. Men restaurantejerens advokat skriver i et brev, at hans klient ikke kender noget til, at kokken skulle være offer for menneskehandel til tvangsarbejde og at han afviser alle beskyldninger i sagen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere