Køges ny erhvervschef blev en fuser

Mandag sagde Køge Kommunes nye erhvervsservicechef Kim Valbum sit job op for at skifte til en stilling som direktør for Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter. Kim Valbum har dermed kørt dobbeltspil og været gennem ansættelsesforløb til to stillinger på samme tid, skriver DAGBLADET Køge.

Det har skabt skuffelse både på rådhuset og i det lokale erhvervsliv.
Kim Valbum er tidligere mangeårig direktør for Erhvervssamarbejdet Sjælland, der dækker Ringsted, Lejre og Roskilde kommuner, og det vakte stor glæde i Køge, da han 1. januar i år tiltrådte stillingen som kommunens længe efterlyste erhvervsservicechef.

Kim Valbum skulle i Køge være erhvervslivets tovholder og indgang til det kommunale system, men nu er glæden hos det lokale erhvervsliv afløst af dyb skuffelse.

- Jeg er dybt skuffet over forløbet. Selve etableringen af denne her funktion har jo taget lang tid, så det her gør ondt. Nu går der flere måneder, før vi får en ny erhvervsservicechef på plads, siger Ulf Stephenson, der er formand for Køge Erhvervsudviklingsråd, som har været en af de store fortalere for at oprette en stilling som erhvervsservicechef i Køge.

Også kommunaldirektør i Køge Kommune, Peter Frost, er skuffet.

- Erhvervslivet har ventet på denne mand, men vi har spildt tid på det her, og nu går der nogle måneder ekstra, før det her kommer på plads. Det er drøn ærgerligt, siger Peter Frost.

Kim Valbum selv lægger kortene åbent på bordet og beklager forløbet.

- Sagen er, at jeg søgte stillingerne i Køge og i Sønderborg på samme tid, men først nu har jeg modtaget tilbuddet fra Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter, fordi deres ansættelsesforløb trak ud, siger han og beklager overfor Køge Kommune og det lokale erhvervsliv.

- Jeg kan ikke være det bekendt, og jeg er virkelig ked af det. Jeg er flov, men jobbet i Sønderborg er mit livs chance, siger Kim Valbum, som stopper i jobbet i Køge den 11. februar og derefter flytter med familien til Sønderborg.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere