Køges hjemmehjælp ender i retten

Hvis fru Hansen en gang har fået tildelt kommunal rengøring hver anden uge, må kommunen så ændre den beslutning, med mindre fru Hansen rent fysisk har fået det bedre?

Det er kernen i den meget principielle sag, som Køge Kommune og Ældre Sagen snart skal mødes i Retten i Roskilde om, skriver DAGBLADET Køge.
Ældre Sagen mener, at det var ulovligt, at Køge Kommune i en stribe sager i foråret fratog borgerne den hjemmehjælp, borgerne allerede var blevet tildelt. Hjælpen blev taget fra borgerne, fordi kommunen ændrede de såkaldte kvalitetsstandarder for hjemmehjælpen for at spare penge.
Ældre Sagen har nu kørt to enkeltsager fra Køge i stilling i retssagen, og Køge Kommune har besluttet at inddrage Kommunernes Landsforening.
- Det handler om at finde ud af, hvad der er lov og ret i dette land, og vi i Ældre Sagen mener ikke, man kan skære i en hjælp, der allerede er bevilget til en borger, siger direktør i Ældre Sagen Bjarne Hastrup, som kalder niveauet for hjemmehjælpen i Danmark en katastrofe.
Borgmester Marie Stærke (S) ryster på hovedet af Ældre Sagen og peger på, at det allerede er afgjort i Det Sociale Ankenævn, at de ændrede kvalitetsstandarder i Køge Kommune faldt inden for lovens rammer, og Marie Stærke mener, det vil være et gigantisk indgreb i alle kommuners handlefrihed, hvis Køge Kommune taber sagen.
- Det vil jo være et kæmpe indgreb i kommunernes handlefrihed, og det ville give en enorm forskelsbehandling mellem de enkelte borgere. Nogle borgere vil så få en slags hjemmehjælp, fordi de en gang er blevet visiteret til det, mens andre vil få en ringere service, fordi de bliver tildelt hjemmehjælpen på et andet tidspunkt, hvor kvalitetsstandarderne er ændret. Det er jo ikke rimeligt, siger borgmesteren til DAGBLADET Køge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere