Køge: SKAT forsømmer frivillige aftaler

Køge Kommune er på vej til at åbne mulighed for at indgå frivillige afdragsaftaler med borgere, der er kommet bagud med betaling af eksempelvis daginstitutionsplads.

Hidtil er alle krav blevet oversendt til tvangsindrivelse hos SKAT, hvis de ikke er blevet betalt efter udsendelse af en rykker, men kommunen er ikke tilfreds med SKAT's håndtering af sagerne - særligt i forbindelse med, når borgere henvender sig for at indgå frivillige afdragsaftaler, skriver DAGBLADET Køge.
Ifølge Køge Kommunes økonomichef, Lars Rich, kniber det således gevaldigt for SKAT at få oprettet de ønskede aftaler. Og det er ikke blot i Skattecenter Køge men et generelt problem, som kommuner oplever landet over, mener han.
- Det er træls for de borgere, som vi i dag henviser til SKAT, at se, at aftalerne ikke bliver oprettet, selv om borgerne gerne vil betale, siger han om baggrunden for, at kommunen nu selv vil indgå frivillige afdragsaftaler med borgerne.
Inddrivelseschef Helle Hemmingsen, Skattecenter Køge, undrer sig over kritikken og peger på, at det er Køge Kommune selv, der oprindelig har fravalgt muligheden for at indgå afdragsaftaler med borgerne.
- Kritikken kommer bag på mig, fordi det lægges ud som om, at vi ikke har gjort vores arbejde. Der vil altid ske en prioritering af de forskellige krav. Det var også tilfældet, da opgaven lå i kommunerne, siger Helle Hemmingsen.
Kommunernes Landsforening har i øvrigt fokus på området, idet man lige nu er ved at gennemføre en omfattende undersøgelse af udviklingen for restancerne på det kommunale område.
Den seneste opgørelse fra KL viste, at restancerne steg med omkring 20 procent i perioden fra udgangen af 2004 til november 2006, og mens det er KL's vurdering, at den stigning primært skyldtes indkøringsvanskeligheder efter statens overtagelse af indrivelsesopgaven den 1. november 2005, så har man alligevel besluttet at følge udviklingen på området tæt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere