Køge sender gigantisk spareplan på gaden

Det er en moppedreng af en kommunal gyser, som Køge Kommune sender på mandag, skriver DAGBLADET Køge

På 250 sider bliver der gennemgået sparemuligheder på den kommunale drift for i alt 200 millioner kroner. Dermed har politikerne lidt at vælge imellem op tilvedtagelsen af det det budget, der skal rumme besparelser for i alt 125 millioner kroner i år 2011 og 175 millioner kroner i 2012 og 2013.
Det omstridte forslag om skolelukninger og ny skolestruktur, som allerede er sendt i høring, er med en mulig besparelse på 30 millioner kroner kun en mindre del af det omfattende sparekatalog.
- Det er nu, det vil komme frem, hvordan vi vil spare på administrationsudgifterne og personalet, siger borgmester Marie Stærke (S), som forklarer, at et gennemgående tema i arbejdet med sparekataloget til 200 millioner kroner har været at sikre de kommunale kerneydelser.
- Det her handler jo grundlæggende om, hvad det er for et velfærdssamfund, vi ønsker i Køge og resten af landet, for der er ikke råd til det hele, siger borgmesteren, som forventer kraftige borgerreaktioner, når sparekataloget bliver offentliggjort.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere