Køge og Stevns ønsker hjælp til omfartsvej

Borgmestrene Marie Stærke (S) i Køge og Poul Arne Nielsen (V) på Stevns har forpligtet hinanden på, at der skal findes en for såvel Køge som Stevns acceptabel langsigtet løsning på de trafikale trængsler ved først og fremmest Hotel Hvide Hus i Køge.

Det blev resultatet af et møde i går, hvor de i erkendelse af problemets omfang besluttede at skrive til Folketinget og bede om såvel penge som hjælp til rådgivningen, skriver DAGBLADET Køge.
- Vi vil i brevet forklare, at vi sammen vil finde en langsigtet løsning, men at det under alle omstændigheder vil kræve penge fra staten. Desuden ser vi gerne, at Vejdirektoratet i samarbejde med vort rådgivningsfirma vurderer den eller de mulige løsninger, der må fremkomme. Og så er vi ellers enige om, at der ikke må blive snak om linjeføring fra vor side, førend vi har en afklaring, siger Poul Arne Nielsen.
Han henviser dermed til den fastlåste politiske situation, at byrådet i Køge ønsker omfartsvejen placeret syd for Herfølge, mens politikerne på Stevns ønsker vejen placeret nord for Herfølge.
Køge-borgmester Marie Stærke kalder gårsdagens dialog konstruktiv, og hun forventer, at der kan skabes enighed om en løsning.
- På kort sigt gør vi samtidig det, at vi prøver at få lyssignalerne ved Hotel Hvide Hus til at køre bedre i forhold til hinanden, siger Marie Stærke. Afklaringen af linieføringen vil komme frem, når konsulentfirmaet Rambøll/Nyvig kommer med en rapport om mulige løsninger.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere