Køge kritiserer Roskilde i sygehus-kapløb

Køges borgmester Marie Stærke (S) kritiserer Roskilde Kommune for at handle egoistisk i spilel tom et nyt hovedsygehus på Sjælland. Det skriver DAGBLADET Køge.

- Min analyse er, at specielt Roskilde og Næstved kører en kommunikation, hvor man kun tænker på det bedste for sig selv. Det er en form for sognerådspolitik, og jeg ville da blive irriteret, hvis jeg sad som regionsrådspolitiker, og alle kommuner blandede sig på denne måde, siger Marie Stærke med henvisning til den lokale kamp i Roskilde for et hovedsygehus i Roskilde. Marie Stærke mener, at de meget ensidige lokale udmeldinger om hovedsygehuset viser en form for manglende respekt for demokratiet i regionsrådet.
- Jeg synes ikke, det er en den rigtige måde at gøre det her på. Der spilles ud med løsninger, hvor man kun tænker på sig selv og ikke tænker på helheden, siger hun med henvisning til, at placering af et hovedsygehus i Roskilde eller Næstved også vil rykke ved strategien om, at regionens fire akutmodtagelser er fordelt i Holbæk, Køge, Slagelse og Nykøbing Falster.
Roskildes borgmester Poul Lindor Nielsen (S) afviser blankt kritikken af, at Roskilde Kommune tænker egoistisk og alt for lokalt i spillet om hovedsygehuset.
- Selvfølgelig er det ikke sognerådspolitik. Alle ved, at det bedst drevne sygehus i Region Sjælland er Roskilde Sygehus, og det prøver vi at fastholde. Man kan fremme sine synspunkter på mange måder, men jeg synes ikke, at man fremmer sine synspunkter ved at angribe andre kommuner. Det burde Marie Stærke holde sig for god til, siger Poul Lindor Nielsen til DAGBLADET Køge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere