Køge holder skatten i ro

Borgerne i Køge skal ikke have ekstra penge op af lommen til kommunekassen næste år.

Selv om Økonomi- og Indenrigsministeriet har givet kommunen lov til at hæve skatten med samlede 30 millioner kroner, vedtog et flertal i byrådet i aftes at undlade at gøre brug af muligheden. Skatten forbliver derfor uændret i det budgetforlig, som er indgået mellem Socialdemokraterne, SF, Dansk Folkeparti og Ny Centrum.

Det var blandt andet øgede udgifter til den kommende folkeskolereform, som satte budgetlægningen under pres. Det skriver DAGBLADET Køge.

- Det har aldrig været mit og Socialdemokraternes scenarie at arbejde med en skattestigning. Køge Kommune har haft så god en økonomi og solid likviditet, at vi vælger at sige, at folkeskolereformen bliver betalt af den gode økonomi, vi har, siger borgmester Marie Stærke (S).

Også resten af Køge Byråd har valgt at støtte forslaget om at give ekstra penge til folkeskolen, men står ellers uden for det samlede budget for 2014-17.

Det var SF, som oprindelig stod bag forslaget om at hæve skatten.

- Vi stillede forslaget for, at der skulle være mulighed for at kunne udrette noget på skoler og klubber. Det viste sig, at vi kunne blive enige om at lave det med de penge, vi har. Så går vi ikke ud og beskatter højere, siger SF's gruppeformand i Køge, Torben Haack.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere