Køge holder skatten i ro

Borgerne i Køge skal ikke have ekstra penge op af lommen til kommunekassen næste år.

Marie Stærke, borgmester, Køge (Socialdem.) Foto: Lorry

Selv om Økonomi- og Indenrigsministeriet har givet kommunen lov til at hæve skatten med samlede 30 millioner kroner, vedtog et flertal i byrådet i aftes at undlade at gøre brug af muligheden. Skatten forbliver derfor uændret i det budgetforlig, som er indgået mellem Socialdemokraterne, SF, Dansk Folkeparti og Ny Centrum.

Det var blandt andet øgede udgifter til den kommende folkeskolereform, som satte budgetlægningen under pres. Det skriver DAGBLADET Køge.

- Det har aldrig været mit og Socialdemokraternes scenarie at arbejde med en skattestigning. Køge Kommune har haft så god en økonomi og solid likviditet, at vi vælger at sige, at folkeskolereformen bliver betalt af den gode økonomi, vi har, siger borgmester Marie Stærke (S).

Også resten af Køge Byråd har valgt at støtte forslaget om at give ekstra penge til folkeskolen, men står ellers uden for det samlede budget for 2014-17.

Det var SF, som oprindelig stod bag forslaget om at hæve skatten.

- Vi stillede forslaget for, at der skulle være mulighed for at kunne udrette noget på skoler og klubber. Det viste sig, at vi kunne blive enige om at lave det med de penge, vi har. Så går vi ikke ud og beskatter højere, siger SF's gruppeformand i Køge, Torben Haack.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik