Køge-Egnens Renseanlæg sigtet

Køge-Egnens Renseanlæg sigtet i vandforureningssag. Midt- og Vestsjællands Politi har sigtet I/S Køge-Egnens Renseanlæg for dets rolle i sidste vinters vandforurening i Køge, hvor over 7.000 borgere og virksomheder fik forurenet drikkevand ud i vandhanerne.

Sigtelsen omhandler to forhold på Køge-Egnens Renseanlæg, som skal have forårsaget forureningen. Dels mener politiet, at der på renseanlægget skulle være foretaget en manuel sammenkobling af teknisk vand og drikkevand og dels at renseanlægget ikke havde sikret sig tilstrækkeligt mod tilbageløb af forurenet vand til Vandværket Lyngen.
"Det har været en rigtig trist sag for alle parter - både her på renseanlægget, Vandværket Lyngen og i særdeleshed de mange borgere og virksomheder, som blev ramt af forureningen. Det er ikke sikkert, at sigtelsen ender med en retssag, men jeg er glad for, at vi nu får en grundig undersøgelse af forløbet og ser frem til at få en klar og endelig afgørelse i denne sag" siger bestyrelsesformand for Køge-Egnens Renseanlæg, Lene Andersen.

Køge-Egnens Renseanlæg har for længst selv taget konsekvens af vandforureningssagen og iværksat en række tiltag som umuliggør et lignende uheld i fremtiden. Blandt andet er der lavet et separat vandanlæg med såkaldt luftgab, som sikrer at alt det rene vand, renseanlægget bruger, ikke kan løbe tilbage til vandværkets ledningsnet. Køge-Egnens Renseanlæg er nu et af Danmarks sikreste anlæg. Det blev der tidligere på året sat en tyk streg under med en ISO 14001-certificering.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik