Køge-diskoteker vil stoppe bande-krigen

Under overskriften »Natteliv Køge« står en stribe restauratører med aften og natåbent i Køge nu sammen om at få vendt den udvikling, der har ført til den seneste tids uro i bande- og rockermiljøet i byen. Det skriver DAGBLADET Køge.

Foto: Lorry

Det er natklubben Club Burn, der har taget initiativet til »Natteliv Køge«, og det er bakket op af Midt- og Vestsjællands Politi. Idéen er at nægte alle unge med nogen former tilknytning til bandemiljøerne adgang til diskoteker, caféer og barer.
- Du kan smide denne her gruppe unge i fængsel, og du kan give dem bøder, og de er fuldstændig ligeglade. Men hvis de ikke kan være en del af nattelivet og ikke kan være sammen med deres venner, så gør det rigtig ondt, fortæller Jesper Bjørnestad, der er medindehaver af Club Burn, om baggrunden for initiativet.
I første omgang vil »Natteliv Køge« strække sig seks måneder, og helt konkret vil der komme til at hænge et skilt i døren på de beværtninger og diskoteker, der er med i ordningen.
I døren vil utryghedsskabende personer blive afvist med hård hånd, og med politiets hjælp, hvis det er nødvendigt.
- Hvis der kommer en gruppe på 10 mennesker, hvor blot den ene har tilknytning til bande- eller rockermiljøet, så afviser vi alle 10 personer. På den måde kan vi være med til at få de ni til at gå en anden retning end til de her miljøer, siger Jesper Bjørnestad til DAGBLADET Køge.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik