Københavnske husstande får billigere varme

Affaldsselskabet Vestforbrænding ved København havde i 2011 et overskud på 124 mio. kr., og det kommer nu de borgere og virksomheder, der modtager Vestforbrændings varme, til gavn.

Arkivfoto Foto: TV 2 Lorry

Vestforbrænding er et offentligt ejet affaldsselskab, hvor økonomien skal hvile i sig selv, og derfor får varmekunderne nu billigere varme, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

I løbet af tre år fra nytår skal varmeafgiften falde med en tredjedel. Fra 1. januar 2013 falder varmeregningen med 10 procent, og det sker igen i 2014, og igen i 2015.

- Det er begrænset, hvad vi kan foretage os med et overskud. Derfor har vi i bestyrelsen besluttet, at der skal gives penge tilbage til borgere og kunder. Og vi har valgt, at varmeafgiften skal længere ned, og det vil ske i første omgang fra næste år, siger Ove E. Dalsgaard (S), der er formand for Vestforbrænding og tidligere borgmester i Ballerup Kommune.

Det er ikke alle borgere i de 19 ejerkommuner, der får glæde af overskuddet, men kun de kommuner, der forsynes med varme fra Vestforbrændings affaldsafbrænding. Det er i øjeblikket Herlev, Gladsaxe og Ballerup kommuner.

Ifølge Vestforbrænding leverer det varme til, hvad der svarer til 75.000 husstande - det er dog ikke kun huse, der er kunder, men også firmaer og boligselskaber.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik