Københavnsk storhæler rammes af lovskærpelse

Hæler er blevet dømt for at aftage designermøbler, som blev solgt videre til flere forretninger.

Arkivfoto Foto: Lorry

En lovskærpelse i forhold til hæleri har kostet en 45-årig københavnsk mand et år og seks måneders ubetinget fængsel for at have handlet med stjålne designermøbler.

Manden, der fungerede som hælerled mellem tre indbrudstyve og flere københavnske møbelhuse, bliver dermed ramt af den forrige regerings indbrudspakke, der trådte i kraft den 1. januar 2011.

- Man lavede en indbrudspakke fra lovgivers side, hvor man netop ønskede også at straffe hæleren hårdt. Hæleren er jo en indirekte årsag til, at der bliver begået tyveri, fortæller anklager Camilla Rasmussen.

Pakken indeholdt en strafskærpelse for hæleri på omkring en tredjedel.

Systematisering af hæleriet bidrog til dommen

- Man arbejder på at sidestille hæleren med tyveknægtene. Før lovændringen var mandens straf nok havnet på omkring et års fængsel.

Den 45-årige blev tiltalt for i alt 11 forhold af groft hæleri. Han har ifølge anklageren afsat stjålne designermøbler til møbelhuse for en samlet værdi af 787.000 kroner. Fortjenesten løb op i 250.000 kroner.

Selve systematiseringen af processen bidrog også til den relativt hårde dom.

- Der var faste kontakter i møbelforretninger, og tyvene var også de samme. Så hele systematiseringen af det her forløb gjorde også, at man gav en hård straf, fortæller Camilla Rasmussen.

Manden, der tidligere er straffet, valgte efter dommen den 2. maj i byretten i Lyngby at anke til Østre Landsret.

De tre indbrudstyve, som han ifølge byretten i Lyngby har samarbejdet med, er sigtet for 31 forhold, og retssagen mod dem indledes den 21. juni.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik