Københavns Universitet bygger nye fakulteter

47.600 kvm universitetsbyggeri skal huse det informationsvidenskabelige akademi Symbion, Det Juridiske Fakultet og Det Teologiske Fakultet på Københavns Universitet.

KUA Foto: Lorry

De to fakulteter holder pt. til på mindre adresser i indre by, men de flytter nu til Københavns Universitet Amager (KUA), skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Entreprenørfirmaet B. Nygaard Sørensen har vundet råhusentreprisekontrakten, som lyder på 173 mio. kroner, og arbejdet går snart i gang.

- Det underbygger den udmelding, vi kom med i forbindelse med vores seneste årsregnskab om, at vi ønsker at konsolidere vores rolle som specialist i råhusbyggeri, siger Søren Wendel Meyer, projekterings-, salgs- og marketingschef i B. Nygaard Sørensen.

Ønsker et stort campusområde

Det er blandt andet et behov for mere plads, der er årsagen til, at fakulteterne nu flytter til Amager.

- Vi vil gerne have et stort campusområde i stedet for små enheder rundt omkring i byen. Derudover var der eksempelvis ikke mulighed for at udvide på de nuværende adresser.

På Det Juridiske Fakultet er der kommet flere studerende, så der mangler undervisningsplads, fortæller Suzanne Søderberg, som er byggechef på Københavns Universitet.

Ifølge den nuværende tidsplan forventer de to fakulteter at kunne flytte ind i det nye byggeri på KUA i sommeren 2016. De nuværende adresser er lejemål og vil blive opsagt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik